За Нас

Издателство ПРЕС, създадено през 2002 г., е специализирано в издаването главно на художествена и научно-популярна литература за деца.

Наши партньори са водещи европейски и американски издателства: McMillan, Usborne, Tick Tock, Encyclopaedia Britannica, Disney, Marvel, Hamlyn, Educational Publishers, Harper Collins, David West, John Wiley, Miles Kelly, Little Brown Book Group и други.

При избора на нашите продукти ние се ръководим от стремежа да събудим интереса към четенето от ранна възраст и да съпровождаме процеса на израстването с качествена детска литература.

 

Нашите приоритети:

 

ДА ИНФОРМИРАМЕ
Добре познати на младите читатели са енциклопедичните ни поредици „Искам всичко да знам”, „Да се запознаем с…”, „Библиотека знание”, „Енциклопедия за ученика”, „Детска енциклопедия”.

 

ДА ЗАБАВЛЯВАМЕ
с прекрасните си илюстрации и забавни истории детските ни книжки превръщат четенето в удоволствие и даряват приятни споделени мигове на деца и родители.

 

ДА ВЪЗПИТАВАМЕ
поредицата „Първи стъпки” подпомага формирането на полезни навици и нагласи, необходими за израстването на пълноценни личности.

 

ДА РАЗВИВАМЕ
ума и въображението, защото това е крайната цел на добрата литература!

 

Нашата галерия от герои вече е обогатена и с обитателите на вселената на Марвел, както и на света на Дисни. Те са част от проектите ни с Walt Disney и присъстват в продуктите: рисувателни и стикерни книжки, кратки новели, романи, двуезични образователни книжки и др.

Нова насока в нашата работа е литературата за възрастни. Някои от изданията ни са предназначени за хора със задълбочени интереси в дадена област, докато други задоволяват нуждата от леко и разтоварващо четиво.

Градинската секция на издателство ПРЕС е представена от две периодични специализирани издания, както и от книги, насочени към любители градинари.